Tort usor si delicios

Probabil ca stiti deja ca nu-mi place sa gatesc, ca nu sunt un as in bucatarie, asa ca retetele pe care le propun sunt usoare, rapide… si bineinteles gustoase ! Majoritatea le fac impreuna cu copiii. Acesta e tortul pe care mi-l cer de ziua lor, de ziua mea, in orice zi… si in curand o sa-l faca singuri, pentru ca e atat de usor!

Ingrediente:

600 gr biscuiti
5 linguri de cacao (sau mai multe, dupa gust)
200 ml lapte
200 gr unt (sau mascarpone)
100 gr migdale/nuci (sau mai multe, dupa gust)
2 pliculete Glazura Duo de la Dr. Oetker

eu nu mai adaug zahar, pentru ca biscuitii sunt comestibili asa cum sunt, dar daca va place mai dulce puteti adauga.

  • Pasul 1:

Se zdrobesc biscuitii. Copiii mei folosesc un sucitor si se distreaza zdrobind biscuiti (pana se plicitsesc). Poti sa-i zdrobesti in blender  (robot de bucatarie) sau cu masina de tocat carnea.

tort-pregarire

  • Pasul 2:

Biscuitii zdrobiti + cacao + laptele, se aseaza intr-un bol si se lasa cateva minute la inmuiat. Noi folosim doua boluri pentru ca amandoi copiii vor sa contribuie… si oricum nu am un bol atat de mare cat pentru toata compozitia. In aceasta compozitie se pot adauga migdale zdrobite sau nuci zdrobite (tot in blender sau cu sucitorul).

  • Pasul 3:

Se amesteca compozitia de mai sus cu untul:

tort-aluat

  • Pasul 4:

Se pune tot rezultatul de mai sus intr-o forma de tort (eu am o forma de tort de 26 cm). Pe fundul tavii de tort se aseza migdale zdrobite care vor ajunge pe farfuria celui care serveste tortul, cam asa:

tort-felie

Compozitia de mai sus se pune la frigider pentru a se intari.
Nu va grabiti… nu am terminat, urmeaza …

  • Pasul 5

Se toarna glazura de ciocolata de la Dr. Oetker si rezultatul ar trebui sa arate ca in poza de mai jos.
glazura
Sursa pozei de mai jos este “acasa tv”. Eu am uitat sa fac poza tortului, inainte de a fi devorat. Mi-am amintit de poza cand a mai ramas o felie… cea din prima poza a articolului.

 

tort-intreg

Va intrebati de unde am reteta?! Bineinteles ca tot de la Oana, la fel ca si reteta prajiturii Lava cake,  doar ca acest tort mi se pare mult mai usor si fara nici un risc.

Eu folosesc o tava rotunda (diametrul 26cm) pentru tort, cu baza detasabila:

tava-rotunda-pentru-tort

La ultimul tort pe care l-am facut, fiecare copil a avut preferinte pentru decor. Asa ca ne-am ales cu jumatate de tort ornat cu glazura si decoratiuni colorate, iar cealalta jumatate de tort fara glazura:

tort1