Sunt o parte a tot ceea ce citesc (volumul 4 – 2020)

Volumul 4 e diferit fata de 2017, 2018, 2019, la fel ca anul 2020. Un an in care am stat mult in casa, un an cu home-office, home-school, carantina, distantare sociala. Dupa prea mult timp zilnic petrecut in fata ecranului, n-am simtit nevoia sa citesc in timpul liber ramas. Am simtit mai mult nevoia sa-mi consum energia, sa ies din casa la sport, sa ma misc mai mult decat sa stau sa citesc.

A fost un an in care nu am cautat cartile, au venit ele la mine, din recomandarile voastre la postarea de anul trecut (2019), sau din recomandarile voastre de pe parcursul anului. Uitandu-ma retospectiv la lista cartilor, vad ca am ajuns sa citesc o carte pe luna. Fiecare dintre ele m-a prins si va multumesc pentru recomandari. Am ajuns sa decopar autori noi precum Haruki Murakami sau Tim Ferris. Va mai astept cu recomandarile!

Si ca sa fac ca si pana acum, un top al preferintelor din 2020, as alege astfel:(pentru cartile citite in limba engleza am pastrat titlul in limba engleza)

 1. [Irvin Yalom]; Staring at the Sun: Overcoming the Terror of Death

Cartile lui Irvin Yalom m-au cucerit si in fiecare an sunt in lista preferintelor mele. “Privind soarele in fata” ne pune fata in fata cu teama de moarte si anxietatea provocata de ea. Odata confruntati cu ideea propriei morti, scrie Irvin Yalom, suntem inspirati sa ne rearanjam prioritatile, sa comunicam mai profund cu cei pe care ii iubim, sa ne bucuram intens de frumusetea vietii si suntem dispusi sa riscam mai mult pentru a ne simti impliniti.

2. [Timothy Ferriss ]; Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World

“O altfel de carte”, asa mi-a fost recomandata si chiar asa este. O carte interviu in care personalitati din arta, sport, antreprenoriat sau autori de top, raspund celor 11 intrebari ale autorului. Mi-a placut sa-i aud pe autorii mei preferati precum Susan Cain sau Brene Brown raspunzand la intrebari precum: “ce carti v-au influentat viata si ce carti ati facut cadou cel mai des?” . In mod special mi-a placut intrebarea legata de esec: “care este esecul din viata care v-a ajutat sa ajungeti azi o persoana de succes? care este “esecul preferat” ?”

3. [Michelle Obama]; Povestea mea

Cartile biografice sau jurnalele mi-au placut inca din liceu. Imi amintesc ca am citit atunci: Napoleon Bonaparte si Marin Preda- Jurnal Intim (cu parinti profesori de istorie si limba romana… acestea sunt cartile pe care le avem in biblioteca :)). Am mai citit in ultimii ani si biografiile lui Steve Jobs sau Elon Musk. Asa ca anul acesta cred ca ar trebui sa se gaseasca in topul preferintelor mele si o astfel de carte. Dintre Andre Agassi si Michelle Obama am avut de ales 🙂

Iata lista completa a cartilor din 2020, in ordinea in care le-am citit:

 • [Andre Agassi ]; Open. O autobiografie
 • [Michelle Obama]; Povestea mea
 • [John Whitmore]; Coaching pentru performanta
 • [Timothy Ferriss ]; Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World
 • [Timothy Ferriss ]; The 4-Hour Body
 • [Marshall B. Rosenberg]; Getting Past the Pain Between Us: Healing and Reconciliation Without Compromise (Nonviolent Communication Guides)
 • [Christian Jarrett ]Psihologie in 30 de secunde
 • [Irvin Yalom]; Staring at the Sun: Overcoming the Terror of Death
 • [Irvin Yalom]; Plansul lui Nietzsche
 • [Irvin Yalom]; Efemeride si alte povesti de psihoterapie
 • [Haruki Murakami]; Dance Dance Dance
 • [Haruki Murakami]; Norvegian Wood

Ca sa inchei seria postarilor pe aceasta tema, as concluziona ca “sunt o parte a tot ceea ce citesc … dar nu numai”.

Imi doresc in anul urmator sa revad marea, sa vad muntii mai des, sa -mi imbratisez mai des familia si pe cei dragi, sa zambesc mai mult!

Va doresc si voua un an minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *