La multi ani ”A” !

Cand ai implinit zece ani si scriam aceste randuri ”10 ani in 10 poze si cateva cuvinte” am realizat ca nu mai am un copil mic (care zicea ca-l cheama ”A”), pentru care mama era centrul universului.

Ai descoperit in perioada aceea ca si tata e ”cool” (chiar asa ati zis tu si fratele tau). De atunci povestile de seara cu mama s-au transformat in discutii cu tata despre exploratori si univers.

Ai inceput atunci si fotbalul, unde tot tata urmarea cu tine meciuri la TV sau discuta cu tine despre Liga Campionilor, despre sportivi, echipe si transferuri. Eram si eu invitata din cand in cand la antrenamentele tale sa vad cat ai progresat.

Apoi am inceput sa alergam impreuna pana cand nu mai reuseam sa-ti fac fata si-am cautat cu disperare un club si un antrenor care sa te indrume. Acum atletismul a devenit sportul tau preferat iar faptul ca in ajunul zilei tale de nastere ai avut sansa sa-l vezi pe Ben Johnson la o demonstratie de atletism, nu poate sa fie decat un cadou de ziua ta! (asa cum ziceai si tu).

Dupa etapa ”mama” din viata ta, urmata de etapa ”tata”, simt ca incepe acum o noua faza. Imi spun asta nu doar cele 14 lumanari de pe tort dar si evenimentele din ultima perioada:

  • pentru prima data dupa 14 ani, am fost invitata la ziua ta, fara sa fie nevoie sa organizez eu nimic
  • ne privim de la egal la egal, pentru ca am ajuns la aceiasi inaltime si ne masuram in fiecare saptamana sa vedem care dintre noi e mai mare
  • mi-ai depasit deja marimea la picior
  • de azi esti cetatean cu carte de identitate, adolescentul meu!

Ma bucur ca mai ai momente in care ma cauti ”sa facem ceva impreuna”, ”sa avem activitati impreuna”, cand imi spui ca vrei sa ne plimbam, sa povestim, completand ca ”o sa ne conectam- asa cum iti place tie mama”.

Ma bucur cand ma observi sa vezi daca sunt obosita sau supărata, cand ma provoci la atletism, cand invatam impreuna cum sa comunicam adolescent- parinte fara sa ne chinuim unul pe altul. Ma ajuti in fiecare zi sa te descopar si sa ma decopar pe mine! Asa crestem impreuna!

Ti-am povestit si azi (ca in fiecare an), cum asteptam nasterea ta, cum am luat in brate minunea de copil si cum a decurs cea mai fericita zi din viata mea de pana atunci.

Ai un loc special in inima mea iubitul meu adolescent! Te iubesc <3

La multi ani ”A” !!!