De prin excursie adunate

Chiar daca obiectivul final al excursiei noastre a fost Legoland, opririle intermediare sunt si ele importante si dau farmec vacantei. Dar noi credem ca e mai mult de atat. Drumul cu copiii trebuie sa fie interesant, atractiv si chiar educativ daca e posibil; sa-i stimuleze si mai ales sa le faca placere. Se stie ca drumul face parte din excursie ! De aceea la noi intotdeauna drumul dureaza relativ mult; uneori chiar zile, desi numarul de km parcursi intr-o singura zi nu e foarte mare.

Dunarea ne-a fost tovaras de calatorie, am vazut-o cum creste in dimensiune (chiar si intr-un an foarte secetos ca acesta !) din Germania de la Ingolstadt pana in Ungaria la Budapesta. Foarte frumoase si impresionante sunt si celelalte capitale de pe malul Dunarii prin care am trecut: Bratislava si Viena!

Pe malul Dunarii  in Ingolstadt ne-am catarat pe sfori si pe barne de lemn intr-un frumos parc:
aventura-02

Tot pe malul Dunarii  am ales sa inoptam in Ungaria la intoarcerea in tara. La granita Ungariei cu Austria, am ales sa vizitam centrul de stiinte si experimente pentru copii dar si sa facem o plimbare pe malul Dunarii.

dunarea-02

In timpul acestei plimbari, vazand pescarii, copiii si-au aratat interesul pentru pescuit. Curiozitatea si-au satisfacut-o cateva zile mai tarziu, la bunici.

dunarea-01

Un alt “element” important al vacantei a fost joaca cu prietenul lor din Germania, Bent.

prinsa

Este sansa lor anuala sa-si exerseze limba germana: Bent intelege limba romana dar, normal, prefera ca in jocurile lor sa vorbeasca germana … – profesorul perfect. Asa ca ei sunt “fortati” sa-si foloseasca cunostintele, dupa cum spuneau: “A trebuit sa-mi activez limba germana !”